Despre noi

Motivatia noastra, a Asociatiei Nationale a Tatilor din Romania – A.N.T.R., este dragostea pentru copii. Cel care a venit cu ideea este, la randul lui un tatic, domnul Constantin Jugurica. Convingerea lui este ca un copil are nevoie deopotriva de mama si de tata. In cadrul asociatiei, printre membri se numara si femei. Scopul asociatiei este de a face ceva pentru copiii proveniti din familiile divortate. Au existat cupluri care au fost la un pas de divort si credeau ca nu mai e nimic de facut, dar noi am reusit sa-i impacam. Noi consideram ca fiinta asta gingasa, copilul, nu trebuie sa sufere in nici un fel din cauza prostiilor celor mari.

Asociatia isi propune sa militeze in conditii legale pentru ca drepturile firesti ale parintilor, de a avea legaturi personale cu copiii lor, sa nu fie restranse, prin impiedicarea, pe orice cale a punerii in executare a sentintelor judecatoresti de crestere si educare a copiilor lasati in custodia unuia dinte parinti si implicarea, atunci cand se stabileste ca mediul in care traiesc acesti copii nu este cel adecvat, demarand actiuni menite sa duca la decaderea din drepturi, atunci cand este cazul.

Asociatia isi mai propune sa stabileasca legaturi intre institutiile statului competente sau alte organizatii ce lupta pentru drepturile copilului si parintii care sunt impiedicati sa-si aduca aportul la cresterea si educarea lor.